Saturday, September 19, 2009

MENJELANG RAYA

Ye..Ye.. Esok Hari Raya!!!

Esok confirm RAYA ke??? Yg pasti aku & famili dah habis kerah tenaga hari ini... Start pah sahur sampai petang dok wat persiapan sambut raya... Memang dah jadi rutin setiap tahun tiap kali sambut Syawal... Famili masak apa ya sambut raya??? Dah tentulah makanan WAJIB time RAYA... Apa dia??? Ermmm...lemang semestinya..ketupat nasi??? Of course... Sate??? Dah tentu... Rendang wajib ada coz ada lemang... Apa lagi ya??? Kuah kacang nak makan ngan ketupat lah.... Oppss, ada lagi... Tapai ler... Haa, tulah makanan tradisi keluarga kami tiap kali sambut raya... Tapi yg lain pun ada gak ler... Kek Lapis Sarawak, Kek Oren & Kek Coklat kukus...dah tentu Along buat punyer... Along memang pandai masak... Biskut??? X byk yg buat... byk yg tunjuk2 jer... Kerepek2 pun gerenti adalah.... Wah!!! X sabar nak sambut Syawal sok... Every year,Aku seronok jer sambut Raya sama2 famili aku.. Tulah saat paling bermakna dalam hidupku... Salam Lebaran utk Keluarga yg Kusayangi :0). Kaulah segala2nya... Dunia Akhirat...
My dear Family...

" Inilah dia... Makanan yang x pernah MISS time Raya!!! Kalau x der, mcm x Raya jer ."

" Kuih-muih dan aneka kerepek, biskut & kek utk disantap di Hari Raya esok"

No comments:

Post a Comment

mY MEmoRieS


Ingatan Untuk Mu... Ingatan Untuk ku

Ingatan Untuk Mu... Ingatan Untuk ku
There was an error in this gadget