Saturday, August 1, 2009

MALAS

Jangan Malas...


Bila penyakit malas mula menyerang...., aduh terseksanya jiwa. Malas nak kuar tapi kuar jugak, malas nak masak tapi masak jugak, malas nak mandi tapi kena mandi jugak, malas nak berkebun tapi siram pokok jugak, malas nak basuh baju tapi kena basuh jugak, malas nak berkemas rumah..hehehe yg ni kalau x wat silap2 tembus telinga aku "dipot-pet" oleh Mammmm... Puan Besar kat umah ni...mmg cari nahas la..

Kenapa ntah tiba2 je dtg balik penyakit malas ni. Rasa tak de mood je nak buat apa2..or maybe sebab byk sgt benda nak buat sampai terus hilang mood nak buat apa2…kalau di ikutkan rasa malas tu mmg satu benda pun tak buat..kalau malas nak tanda paper OTI ni dah tu apa jadi ngan markah budak2 ni… Silap2 SU Peperiksaan SKRKBB1 telan aku bulat2... Nyusahkan guru2 kelas lain laks coz x dpt nak msk markah e-pantau... Tak leh tak leh.....Tak leh dilayan rasa malas ni…Kena cari motivation baru supaya hilang rasa malas ni, dan jumpa semangat yg hilang..mcm lagu la plak..

Esok dah tak boleh malas..kena rajin2… Ada kerja menanti... oh Mi Maggi dah siap ni.. Kan terlebih kembang...geli laks tekak aku nak telan...nak pegi mkn dulu…mkn pon tak boleh malas2…hehehe…blum masuk Sunday lagi dah Sunday blues…tak boleh malas…tak boleh malas…


No comments:

Post a Comment

mY MEmoRieS


Ingatan Untuk Mu... Ingatan Untuk ku

Ingatan Untuk Mu... Ingatan Untuk ku
There was an error in this gadget