Monday, April 6, 2009

1 Arif In Progress...

Welcome....
4 April 2009....

Ptg Sabtu tu... Aku tekad g sekolah... Nak wat sesuatu kat kelas 1 Arif... Aku nak pujuk mood aku yg betul2 tertekan... Nasib tak giler... Huhuhu... Nak mengajar..aku kena ceriakan kelas aku dulu... Baru aku ada mood...Bukan senang nak pujuk hati yang tengah sedih... Siapa lg yang nak tolong pujuk kalau bukan diri sendiri... Dah jadi pael aku... time sedih... Aku suka wat keja sampai aku rasa letih..Malas nak pikir hal2 merumitkan hidup..hal2 manusia yg bermacam2 lagaknya... Better aku buat sesuatu yg menggembirakan...

2 hari aku dgn bantuan famili yg sentiasa memahami, kerah tenaga nak ceriakan kelas aku tu... Aku selalu tanya pendapat mereka... Bg aku..famili aku adalah sesuatu yg amat berharga dlm hidup aku... Mereka tak pernah buat aku keseorangan... Sentiasa menolong time diperlukan... Kdg2 kasihan jgk mereka bila bersungguh2 tolong aku... Termasuk kakak ipar aku...

Jom tgk kelas 1 Arif yg dlm proses nak jadi kelas... Huhuhu... Kasihan budak2 KIA tu kan... Dah lah lemah..dpt laks kelas yg tak terurus... Biarlah korbankan sedikit masa utk mereka... Utk anak didik aku jgk... Ank Melayu... Aku org Melayu...tolonglah org Melayu kan???

1 Arif... Berilah aku sedikit lg masa utk bantu penghuninya mengenal huruf...tahu membaca dan menulis... Tu azam aku utk thn ni... Hrp2 dimakbulkan Allah... Jom tgk kelas 1 Arif... Belum siap sepenuhnyalah..ada mcm2 lg dlm kepala ni utk 1 Arif ni.... Wat sket2... Teringat kata2 Dr kesayangan aku kat U dulu.. Prof Madya Dr.Effendy... "Plan your work...Work your plan..."


Haa... Ni org kuat aku... Hehehe... Dia org pun join sama... Tolong sama tau... Tlg memeriahkan suasana... Tolong mak sedara dia ni jd lebih putar alam jadinya....






Ok tak??? Bolehlah utk permulaankan??? Pah settle hal ni... Tugas utama aku adalah ajr mereka samapai pandai membaca... Tiada lg buta huruf.... Cheee...wah!!! Yalah tu... InsyaAllah... Kalau diizinkan... Aku cuma merancang..tuhan yg menentukan...


Chayoo!!! Chayooo!!! CHAYOOOOOOO!!!

2 comments:

  1. erm..mesti susah kan tugas nak mengajar budak2 membaca.. saya harap semuanya berjalan lancar... :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah kerana ko berjaya mengubah fizikal klaz tu hingga jadi lebih ceria dan kondusif...kalu aku jadi salah seorg dpd anak murid ko tentu aku bangga mendpt seorg guru yang kreatif dan bersemangat mcm ko..teruskan usaha ko..moga ko terus membudayakan kecemerlangan wp di mana ko berada..tahniah Chea_U

    ReplyDelete

mY MEmoRieS


Ingatan Untuk Mu... Ingatan Untuk ku

Ingatan Untuk Mu... Ingatan Untuk ku
There was an error in this gadget