Monday, July 27, 2009

REZEKI

"Orang Memberi Kita Merasa.....
Orang Berbudi Kita Berbahasa..... "




Alhamdulillah... Rezeki... Seronok juga mengajar di sekolah kat kampung ni... Ada jer rezeki orang bagi... Seronok apabila musim buah tiba. Bukan disogokkan... Tapi orang dah beri... Kita merasa jerlah. Bak kata pepeatah... " Rezeki jangan ditolak... Musuh jangan dicari....".

Nyum2... dapat buah manggis satu plastik hari ni... Baik hati juga budak2 6D ni... Tau ajer cikgu dia suka makan manggis... X sabar2 nak makan bila tgk buah tu. Tapi kena sabar jap coz meeting laks sampai kul 2. Sampai umah... apa lagi... Bercintalah ngan si manggis ni... X kisahlah manggis... Hitam2 kau pun manis jer isinyer...


Last week dapat buah salak. Ni pun favorite aku... Bagi lah satu plastik gerenti habis punyer... Tapi nak buah yg manislah... Buah rambutan pun dapat... Meriah betul dok SKRKBB1 ni... Pemurah jugak mereka... Buah durian??? Hehehe... Teringat laks dok Mersing... Serik aku dpt durian free... Yalah... Hati org siapa tahukan... ikhlas ke tak??? Atau ada niat disebaliknya kan...

Apa pun terima kasih my pupils... Saaaayaaaaang u alllllll!!!! Semoga dimurah2kan lagi rezeki kalian.... InsyaAllah.


"Gendang gendut... Tali kecapi...
Kenyang perut.... Suka hati.... "


No comments:

Post a Comment

mY MEmoRieS


Ingatan Untuk Mu... Ingatan Untuk ku

Ingatan Untuk Mu... Ingatan Untuk ku
There was an error in this gadget