Sunday, July 5, 2009

KEM KECEMERLANGAN UPSR di DAHIMAH'S RESORT

29 Jun - 1 Julai 2009



Kem kali ni di Dahimah's Resort. Kali ni melibatkan 2nd group laks. Budak2 6 Dedikasi dan 6 Arif... Kali ni aku jadi fasi dan merangkap urusetia yg taklah sesetia mana pun... Yalah, kadang2 tercilok jgk... Kem ni pun sama jgk cam kem sebelum ni. Cuma utk kali ni diberi penekanan subjek Maths. Science dan Bahasa Melayu... Semua fasi dr SKRKBB1 jugak.
Perjalanan kem going smoothly seperti yg dirancang. Cuma ada ketika murid2 ni ada lah jgk yg melanggar peraturan yg tak sepatunya dilanggar... Peraturan kalau dah dilanggar... Silap2 bleh jgk mengancam keselamatan.. Tapi Alhamdulillah..semua under controlllll...
Guru2 yg terlibat sbg fasi di kem ni dah tentu guru2 yg mengajar 6D dan 6A. Utk Maths cikgu Zul dan K.Suria. Science dah tentu aku ngan Cikgu Din. Manakala BM Kak Noriada dan Cikgu Kamal... Kebetulan berpasang-pasangan... Pengalaman ngan Cikgu Din seronok. Byk jgk tuntut ilmu dr dia. Org lama dan berpengalamanlah katakan. Sikap yg aku suka kat Cikgu Din ni ialah... Dia suka merendah diri. Tabik spring utk cikgu Din. Toing..toing..toinggggg....Urusetia yg terlibat dalam kem kali ni dah tentu org kuat bab2 prog UPSR nilah... Sir Engku... Then, Azuan pun ada. Zanariah, K. Ti, Cikgu Hamdan, dan saper lg ek??? Yg pasti urusetia paling hebat dah tentu Kak Noriada... Sentiasa ceria menabur bakti... Huhuhuhu.... GB dan GPK 1 pun turun padang... Ustaz2 pun ada gak... Cikgu Alias pun ada jd Tok Imam. Time mkn durian (mlm last tak silap aku)...ada nampak kelibat Ustaz Din dan Cikgu Azrol... X silap pandang lah coz yalah aku ni kan cikgu rabun....
Apa pun, Aku sedikit terkilan jgk melihat beberapa org murid yang seolah2 datang ke kem ni hanya sekadar utk bersuka ria... Beralih angin jer... X bersedia utk menghadiri bengkel... X bersedia utk improve kelemahan dlm diri... X bersedia utk timba ilmu... Hemmm...langsung x pikir betapa susahnyer cikgu2 korbankan masa dan masa berasama keluarga sendiri semata-mata utk mereka. Dalam dewan, main... Cikgu sibuk tabur ilmu. Mereka wat deeerkkk jer...Langsung x beri tumpuan. Sedih tgk anak Melayu mcm tu... Ntahlah... Salah siapa. X perlu tunding jarilah nak salahkan siapa2 kan... Kat mana2 pun akan ada perangai budak2 mcm ni... Ntah bilalah nak sedar anak2 bangsaku... Apa pun... harapan dan doa ku sbg pendidik, semoga Allah memberi hidayah dan membuka pintu hati mereka ini utk menyedari betapa pentingnya ilmu utk kehidupan akan datang... InsyaAllah...

Jom... jengok2 aktiviti kat kem ni....

"Ni time Cikgu Din dok bg tips2 jawab Sains. Sesambil tu sesi betulkan urat pun ada jugak... (terapi dr Cikgu Din)"


" Makan dik oiii... Telan jerlah!!!"


"Jom Beriadah"

" Ni masuk tentatif program tak??? Pulun durian nampak???"

Ni gambar yg sempat aku snap pada waktu pagi time g joging ngan bebudak kat tepi pantai... Aku suka pada sang Matahari... Sinarnya dinanti2... Menyinari alam ni... Cantikkan ciptaan Allah SWT... SubhanaAllah...

No comments:

Post a Comment

mY MEmoRieS


Ingatan Untuk Mu... Ingatan Untuk ku

Ingatan Untuk Mu... Ingatan Untuk ku
There was an error in this gadget